Üniversitemizde "Siber Farkındalık" Konulu Seminer Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Kültür Daire Başkanlığının katkılarıyla ve Konya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından üniversitemiz personeline yönelik, siber suç nedir ve nasıl mücadele etmek gerekir konulu eğitim semineri düzenlendi.

Gelişim Yerleşkesi Konferans Salonunda yapılan seminere, internet ve içeriklerini etkili kullanma noktasında dijital okuryazarlığın önemi, dijital vatandaşlık, dijital ayak izi gibi konular hakkında bilgi verildi. Siber farkındalık çatısı altında sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gerekenler, kredi kartı kullanımında olabilecek dolandırılma vakalarından nasıl korunmak gerektiği, olası bir durumda ne yapmak gerektiği konularında örnekler verilerek farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne ait uzman personel tarafından verilen seminer oldukça ilgi gördü. Seminere üniversitemiz akademik ve idari personeli katıldı.